Tours > Belgrade

Beogradi

Beogradi (serb: Beogradi, që do të thotë White City), Ajo është kryeqyteti dhe qyteti më i madh i Serbisë. E vendosur në bashkimin e lumenjve Sava dhe Danub, ku Pannoniane Plain plotëson Ballkanin. Qyteti kryesor ka një popullsi 1,23 miliona, ndërsa mbi 1,65 milion njerëz jetojnë brenda kufijve të diokitika.

Një nga kulturat më të rëndësishme prehistorike të Evropës, Kultura Vinca, Është zhvilluar në zonën e 6 chiletia Beogradit pes. Në kohët e lashta banuar trakas-Dakët rajon dhe më gjerë 279 BC. qyteti u pushtua nga Celts, emërtimin e Singkintoun. Pushtuar nga romakët gjatë mbretërimit të Augustit dhe të fituar të drejta të qytetit, në mes të shekullit të 2. Kryesisht zgjidhen nga sllavët në fillim 520 dhe ndryshoi duart disa herë në mes të Bizantit, Frank dhe Perandorisë Bullgare dhe Mbretërisë së Hungarisë, para se të bëhej kryeqyteti i mbretit serb Stefan Dragutin (1282-1316). ajo 1521 Beogradi u pushtua nga Perandoria Osmane dhe u bë selia e Sanxhakut të Smederevës. kaluar shpesh nga sundimi osman në atë të Habsburgëve, shkatërrimin e më të madhe të qytetit gjatë luftërave Afstroothomanikous. Në Beograd xanaegine kryeqytetin e Serbisë 1841. North Beogradi ka mbetur posedimin jugore të Habsburgëve deri 1918, kur qyteti u ribashkua. Si një pozicion strategjik, qyteti u bë një fushë beteje 115 luftërat dhe rrafshuar 44 kohët. Beogradi ishte kryeqyteti i Jugosllavisë (forma të ndryshme të qeverisjes) nga fillimi i tij në 1918 deri në shpërbërjen përfundimtare e 2006.

Beogradi ka një status të veçantë administrative brenda Serbisë dhe është një nga pesë, në statistikore, rajonet. Zonën metropolitane është e ndarë në 17 municipalities, secila me këshillin e vet lokal. zë 3,6% shtrirja e Serbisë dhe jetën e qytetit 22,5% e popullsisë. Është qyteti më i madh në ish-Jugosllavi dhe 4 më i madh në Ballkan, pasi Istanbul, Athina dhe Bukuresht.

30 vjet ne tani ofrojnë udhëtime në destinacione të veçantë , festë , relaksimit dhe dasmës udhëtime ekzotike , individualisht dhe kolektivisht në normat e lirë!

Loading Maps
Pamje
normal mesnatë Family Fest dark Open breg lumi poet
Vendndodhja e mia Ekran i plotë

Shkojme!!

Jo atë që ju po kërkoni? Provoni kërkimin tuaj përsëri

Gjej hotele të lirë, merret në dhoma, dhe zbritje hotele me ne!

Kliko këtu dhe të bëjë atë të thjeshtë për të librit tjetër qëndrimit tuaj hotel. Nëse jeni të udhëtojnë për biznes apo kënaqësi, ne ju japin me disa nga marrëveshjet më të mira të hoteleve!


    Kërko për Hotele

    Jo atë që ju po kërkoni? Provoni kërkimin tuaj përsëri