Tours > Delphi

Informations about Delphi

Vendin e Delphi është e vendosur në pjesën e sipërme qendrore Greece, të shumta Plateaux / tarraca përgjatë shpatin e Mount Parnassus, dhe përfshin shenjtëroren e Apollonit, vendi i Oracle lashtë. Kjo nxitje gjysmërrethor është e njohur si Phaedriades, dhe mbikëqyr Pleistos Valley. Delphi është edhe një vend arkeologjik dhe një qytet modern në Greqi në të nxisë jug-perëndimore të malit Parnassus në Lugina e Phocis. Në mitet që datojnë në periudhën klasike të Greqia e lashte (510-323 BC), vendi i Delfit u besohet që do të përcaktohen nga Zeus kur ai kërkoi për të gjetur qendrën e tij “gjyshja Earth“). Ai dërgoi dy shqiponjat fluturojnë nga gjymtyrë lindore dhe perëndimore, dhe rruga e shqiponjave kaluan Delphi ku pikë qendror, ose kërthizë e Gaia u gjet.
mitet e mëparshme përfshijnë traditat që Pythia, ose oracle Delfit, tashmë ishte vendi i një orakull i rëndësishëm në para-klasike botërore greke (në fillim të 1400 BC) dhe, rededicated, shërbeu si vend i madh gjatë kohës klasike për adhurim i perëndisë Apollo pasi ai vrau piton, “një dragua” të cilët jetonin atje dhe të mbrojtura kërthizë e Tokës. “piton” (rrjedh nga folja pythein, “të kalbet”) është marrë nga disa të jetë emri origjinal i faqes në njohjen e Python cilat Apollo mundur. The Hymn Homeric të Delfit Apollo kujton se emri i lashtë i kësaj faqeje ka qenë Chris. Të tjerë bëjnë që ai u emërua Pytho dhe ajo Pythia, murgesha shërbyer si shenjtërore, u zgjodh nga radhët e tyre nga një grup i priftëreshat që officiated në tempull.
Apollo-së zonë e shenjtë në Delphi ishte një shenjtërore Panhelenike, ku çdo katër vjet, duke filluar nga 586 BC atletë nga e gjithë bota greke konkuruan në Pythian Games, një nga katër Panhelenike (ose stephanitic) lojërat, prekursorëve e të Olimpiada moderne. The fitimtarë në Delphi u prezantuan me një kurorë dafinë (Stefanos) e cila ishte prerë me ceremoni nga një pemë nga një djalë i cili ri-miratuar vrasja e piton. Delphi u veçua nga lojërat vende të tjera, sepse ajo priti mousikos agon, konkurse muzikore.
këto Pythian Games renditet e dyta ndër katër ndeshje stephanitic kronologjike dhe në bazë të rëndësisë. këto lojëra, megjithëse, janë të ndryshme nga lojrat në Olympia në se ata nuk ishin të një rëndësie të tillë të madhe në qytetin e Delfit, si lojërat në Olimpia ishin në zonën përreth Olimpia. Delphi do të kishte qenë një qytet i njohur nëse është apo nuk priti këto lojëra; ajo kishte atraksione të tjera që çuan në atë duke u etiketuar “pikë qendror” (kërthizë) e tokës, me fjale te tjera, qendra e botës.
Në brendshme Hestia (“vatër”) të Tempulli i Apollonit, një përjetshme flaka i përpiu. Pas Beteja e Plataea, the qytetet greke shuar zjarret e tyre dhe solli zjarr të ri në vatër e Greqisë, në Delphi; në tregimet e themelimit të disa kolonive greke, kolonët themelues ishin dedikuar për herë të parë në Delphi

30 vjet ne tani ofrojnë udhëtime në destinacione të veçantë , festë , relaksimit dhe dasmës udhëtime ekzotike , individualisht dhe kolektivisht në normat e lirë!

Loading Maps
Pamje
normal mesnatë Family Fest dark Open breg lumi poet
Vendndodhja e mia Ekran i plotë

Shkojme!!

Jo atë që ju po kërkoni? Provoni kërkimin tuaj përsëri

Ne nuk kemi ndonjë ofertë për momentin për këtë vend, por ne mund të bëjë një ofertë për këtë destinacion vetëm për ju! Të gjithë ju duhet të bëni është të plotësoni formularin e mëposhtëm.

Emri juaj (*):

Emri juaj e fundit (*):

Emaili juaj (*):

tel tuaj. numër:

Data e mbërritjes:    

Të rriturit (*):    fëmijë:  

Mesazhi juaj:

Më pëlqen të më lejoni të dinë në lidhje me programet tuaja:

Duke dërguar këtë mesazh ju të pranoni Kushtet e përgjithshme të udhëtimit - Tour Pjesëmarrja, the Politika e privatësisë dhe Kushtet e përdorimit të internetit greecel.com.(*) Fushat e kërkuara


  Kërko për Aktivitetit

  Jo atë që ju po kërkoni? Provoni kërkimin tuaj përsëri

  Gjej hotele të lirë, merret në dhoma, dhe zbritje hotele me ne!

  Kliko këtu dhe të bëjë atë të thjeshtë për të librit tjetër qëndrimit tuaj hotel. Nëse jeni të udhëtojnë për biznes apo kënaqësi, ne ju japin me disa nga marrëveshjet më të mira të hoteleve!


   Kërko për Hotele

   Jo atë që ju po kërkoni? Provoni kërkimin tuaj përsëri