Tours > Delos Island

Informations about Delos

Të Cyclades përmbushin emrin e tyre kolektive (kyklos) duke encircling ishullin e shenjtë të Delos, por Mykonos kthetrat ishullin xhelozi për zemrën e saj.
Delos nuk ka popullsi të përhershme dhe është një kontrast qetësues për gjallërinë e vazhdueshme të Mykonos moderne, edhe pse në verë të lartë të ndajnë të gjitha me vizitorët tjerë. Ishulli është një nga vendet më të rëndësishme arkeologjike në Greqi dhe më i rëndësishëm në Cyclades. Ajo shtrihet disa kilometra në brigjet perëndimore të Mykonos.

histori
Delos won early acclaim as the mythical birthplace of the twins Apollo and Artemis and was first inhabited in the 3rd millennium BC. Nga shekullin e 8 pes ajo u bë një vend të shenjtë për të Apollonit dhe tempujt më të vjetra në datën ishull nga kjo epokë. Athinasit dominuese pasur kontrollin e plotë të Delos - dhe kështu Egje - nga shekullin e 5 pes. Në 478 BC Athens established an alliance known as the Delian League, të cilat mbahen thesarin e saj në Delos. Një dekret cinik siguruar se askush nuk do të mund të lindë ose të vdesin në Delos,
duke forcuar kontrollin e Athinës mbi ishull duke dëbuar popullsinë vendase. Delos arritur kulmin e saj herë inHellenistic të energjisë, duke u bërë një nga tre qendrat më të rëndësishme fetare në Greqi dhe një qendër lulëzimin e tregtisë. Many of its inhabitants were wealthy merchants, mariners dhe bankierët nga sa më larg Egjiptit dhe Sirisë. They built temples to their homeland gods, por Apollo mbeti hyjni kryesore. Romakët bënë Delos një port të lirë në 167 BC. Kjo solli begati edhe më i madh, kryesisht për shkak të një treg fitimprurës skllevërve që shiten deri në 10,000 njerëz në ditë. Gjatë shekullit vijues, si fetë e lashta humbur rëndësinë dhe tregtare rrugët zhvendosur, Delos filloi një kohë të gjatë, rënia e dhimbshme. Nga 3 shek kishte vetëm një vendbanim i vogël i krishterë në ishullin, dhe në shekujt në vijim vendi i lashtë ishte plaçkitur nga shumë prej antikave të saj. It was not until the Renaissance that its antiquarian value was recognised.

30 vjet ne tani ofrojnë udhëtime në destinacione të veçantë , festë , relaksimit dhe dasmës udhëtime ekzotike , individualisht dhe kolektivisht në normat e lirë!

Loading Maps
Pamje
normal mesnatë Family Fest dark Open breg lumi poet
Vendndodhja e mia Ekran i plotë

Shkojme!!

Jo atë që ju po kërkoni? Provoni kërkimin tuaj përsëri

Ne nuk kemi ndonjë ofertë për momentin për këtë vend, por ne mund të bëjë një ofertë për këtë destinacion vetëm për ju! Të gjithë ju duhet të bëni është të plotësoni formularin e mëposhtëm.

Emri juaj (*):

Emri juaj e fundit (*):

Emaili juaj (*):

tel tuaj. numër:

Data e mbërritjes:    

Të rriturit (*):    fëmijë:  

Mesazhi juaj:

Më pëlqen të më lejoni të dinë në lidhje me programet tuaja:

Duke dërguar këtë mesazh ju të pranoni Kushtet e përgjithshme të udhëtimit - Tour Pjesëmarrja, the Politika e privatësisë dhe Kushtet e përdorimit të internetit greecel.com.(*) Fushat e kërkuara


  Kërko për Aktivitetit

  Jo atë që ju po kërkoni? Provoni kërkimin tuaj përsëri

  Gjej hotele të lirë, merret në dhoma, dhe zbritje hotele me ne!

  Kliko këtu dhe të bëjë atë të thjeshtë për të librit tjetër qëndrimit tuaj hotel. Nëse jeni të udhëtojnë për biznes apo kënaqësi, ne ju japin me disa nga marrëveshjet më të mira të hoteleve!


   Kërko për Hotele

   Jo atë që ju po kërkoni? Provoni kërkimin tuaj përsëri