Tours > Vergina

Informations about Vergina

Vergina (ver-yee-nah), 11km në juglindje të Veria, është vendi legjendar i varrimit të mbretërve të Maqedonisë, dhe kapitali i tyre i parë (lashtë Aigai).
Në 336 BC, në dasmën e vajzës së tij Kleopatra, Filipi II u vra këtu. Të paktën të ftuarit ishin tashmë atje.
Kjo faqe Trashëgimisë Botërore-listuara është quajtur edhe varret mbretërore. Një vendkalim me të brendshme të errët të tumulose mëdha (Tholos) çon në katër varre individuale. Varri I quhet Varri Persephone-së, pas një mural gjendet brenda përshkruajnë dhunimin e Persephone ferr '. Tomb II ndoshta i përkiste Philip II. Paprekur deri saj
zbulimi në 1977, varri dhënë një larnax ari (kube) me kocka. Ylli gjashtëmbëdhjetë cepa i familjes mbretërore të Maqedonisë mbi kapak larnax, dhe dëmtim të kafkës identike me përshkrimin e një dëmtimi Philip qëndrueshme, vuri në banor të tij të mundshëm. larnax Filipit dhe atë të konkubinën e tij të supozuar apo gruaja, plus disa kurora hollë ari-fletë, janë shfaqur në dhomat ekspozitë. Varri III ishte caktuar ndoshta për Alexander IV, biri i Aleksandrit të Madh, ndërsa misterioze Tomb IV është plaçkitur në antikitet. Për të parë pjesën tjetër të faqes, vazhdojnë 400 metra kaluara varret mbretërore në rrënojat e një kompleksi të gjerë luksoz, rezidenca verore e 3-shekullit-të para Krishtit mbreti Antigonos Gonatas. Tërheqjen kryesore është një varg kolonash madh dorik, rrethuar nga katet e me guralecë-mozaikut; më e bukur ka dizajn gjeometrik lules. Përveç nga faqja, nuk ka asnjë arsye të zgjatem, pse Vergina nuk kanë një pensione pak.

30 vjet ne tani ofrojnë udhëtime në destinacione të veçantë , festë , relaksimit dhe dasmës udhëtime ekzotike , individualisht dhe kolektivisht në normat e lirë!

Loading Maps
Pamje
normal mesnatë Family Fest dark Open breg lumi poet
Vendndodhja e mia Ekran i plotë

Shkojme!!

Jo atë që ju po kërkoni? Provoni kërkimin tuaj përsëri

Ne nuk kemi ndonjë ofertë për momentin për këtë vend, por ne mund të bëjë një ofertë për këtë destinacion vetëm për ju! Të gjithë ju duhet të bëni është të plotësoni formularin e mëposhtëm.

Emri juaj (*):

Emri juaj e fundit (*):

Emaili juaj (*):

tel tuaj. numër:

Data e mbërritjes:    

Të rriturit (*):    fëmijë:  

Mesazhi juaj:

Më pëlqen të më lejoni të dinë në lidhje me programet tuaja:

Duke dërguar këtë mesazh ju të pranoni Kushtet e përgjithshme të udhëtimit - Tour Pjesëmarrja, the Politika e privatësisë dhe Kushtet e përdorimit të internetit greecel.com.(*) Fushat e kërkuara


  Kërko për Aktivitetit

  Jo atë që ju po kërkoni? Provoni kërkimin tuaj përsëri

  Gjej hotele të lirë, merret në dhoma, dhe zbritje hotele me ne!

  Kliko këtu dhe të bëjë atë të thjeshtë për të librit tjetër qëndrimit tuaj hotel. Nëse jeni të udhëtojnë për biznes apo kënaqësi, ne ju japin me disa nga marrëveshjet më të mira të hoteleve!


   Kërko për Hotele

   Jo atë që ju po kërkoni? Provoni kërkimin tuaj përsëri