Cappadocia

Cappadocia, fjala e lashtë greke rrjedh nga persishtja: mjetet Katpatouka “vendi i kuajve të bukur”, Kjo është një nga zonat më të mëdha të Azisë lindore Vogël. Sot territori i përket pesë provincat turke: Caesarea, Nigde, Kir-Eskisehir, Aksaray, Nevsehir.

Banorët e Cappadocia quajtur Cappadocian.

nga 1922 dhe Catastrophe Azinë e Vogël, kur shkëmbimi i popullsisë, banorët e Cappadocia në fe dhe kombësi ishin:

myslimanët: turqit, kurdët, njerëzit Afsaroi grabitqare, dhe çerkezët (Tserkezos) të cilët emigruan në shekullin e 19. nga Rusia
Grekët Ortodokse
Armenët që migruan nga Ages Armenia Mesme.
gjuha e folur ishte grek me shumë korrupsioni, turk, Armene dhe kurde. banorët pas 1922: 700.000.

kufijtë fizike të Kapadokisë është në B. të Detit të Zi, në A. në lumin e Eufratit, me N. Mount Demi dhe D.. lumi Kizil Irmak (Halys). Vendet më parë në kufi Cappadocia ishte D.. Paphlagonia, Likaonisë dhe Galatia, me N. Kilikisë dhe Siria dhe A.. Armenia dhe Siria.

Mali më i lartë është Argaios (4.000 m.), vazhdimisht snowcapped, dhe varg i madh mali i Demi. Lumenjtë kryesore janë Halys (kripa shkëmb në lumë), Eufrati, Yesilirma (iridë) dhe Saros (Ceyhan). Toka në malësitë formimin kryesisht kullotat, Është pjellore të Detit dhe Eufratit dhe të pyllëzuar në malet Taurus.

30 vjet ne tani ofrojnë udhëtime në destinacione të veçantë , festë , relaksimit dhe dasmës udhëtime ekzotike , individualisht dhe kolektivisht në normat e lirë!