etiketë: South Aegean

Cyclades

Cyclades ( grek: Cyclades) janë një grup ishull në detin Egje, në juglindje të Greqisë kontinentale dhe një ish-Prefektura administrative të Greqisë. Ata janë një nga grupet ishullit që përbëjnë arkipelag Egje. Emri i referohet në ishujt përreth (Cyclades) ishulli i shenjtë i Delos. Cyclades është ku amtare

Lexo më shumë