etiketë: Cyclades

Santorini – Thera ( Thira )

Santorini është një ishull në detin Egje në jug, për 200 km (120 im) në juglindje të kontinentit të Greqisë. Ai është ishulli më i madh e një të vogël, arkipelag rrethore e cila mban të njëjtin emër dhe është mbetje e një Caldera vullkanik. Ajo formon anëtarin më jugore të grupit Cyclades e ishujve, me një sipërfaqe

Lexo më shumë

Aegean Islands

The Aegean Sea (grek: Deti Egje) është një embayment zgjatur e Detit Mesdhe e vendosur në mes gadishuj Anadollit greke dhe, dmth, mes Mainlands të Greqisë dhe Turqisë. Në veri, ajo është e lidhur me detin e Detit të Zi dhe Marmara nga Dardaneleve dhe Bosforit. The Aegean Islands are within the sea and

Lexo më shumë

Cyclades

Cyclades ( grek: Cyclades) janë një grup ishull në detin Egje, në juglindje të Greqisë kontinentale dhe një ish-Prefektura administrative të Greqisë. Ata janë një nga grupet ishullit që përbëjnë arkipelag Egje. Emri i referohet në ishujt përreth (Cyclades) ishulli i shenjtë i Delos. Cyclades është ku amtare

Lexo më shumë