Istanbul

Stambolli është qyteti më i madh në Turqi, të kontabilitetit për financiare, qendra kulturore dhe historike të vendit. Stambolli është një qytet transkontinental në Euroazi, qendra historike dhe tregtare të vendosura në anën evropiane dhe rreth një e treta e popullsisë jeton në pjesën aziatike të Euroazisë. me një popullsi prej 14,38 milion njerëz, Qyteti është një nga conurbations më të mëdha në Evropë dhe më e madhe në Lindjen e Mesme dhe një nga qytetet më të mëdha të botës. Qyteti është i vendosur brenda kufijve të komunës me të njëjtin emër metropolitane.

Stambolli është ndërtuar në qytetin e lashtë grek i Bizantit, quajtur kështu nga Byzas e Megara, që e gjeti atë në vitin 667 BC. nga 330, në vitet e Perandorisë Bizantine u quajt Konstandinopojë, mbajti emrin e saj pas pushtimit të saj nga turqit në Perandorinë Osmane, deri në vitet e Republikës Turke. Ajo është ndërtuar në të dy anët e Bririn e Artë në hyrjen jugore të ngushticës ngushtë të Bosforit, se nje gjatesi prej rreth 35 km. lidh Detin e Zi në veri me detin Marmara në jug. Është në këtë mënyrë i vetmi qytet në botë gjendet në dy kontinente, Evropë (Lindore Traki) dhe Azi. Qyteti modern është i ndarë në tri fusha kryesore përfshijnë Stamboll vjetër, Zona Beioglou qarkut Galata Tower dhe Taksim, dhe Scutari me tokat e tjera në anën e kundërt aziatike të Bosforit.

Gjatë gjithë epokave ishte kryeqyteti i tre perandorive të njëpasnjëshme: romak, Perandoria Bizantine (324 -1453), të shkurtër-jetuar Latin (1204-1261) dhe osmane (1453-1922) duke rezultuar në shfaqjen e kulturave në një prani të përbërë sot. Si kryeqytet i Perandorisë Bizantine ishte qendra e elementit grek për më shumë se një mijë vjet. Qyteti historik, me monumente të rëndësishme, në pronësi nga ana e 1985 lista e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s. Tërheqjet kryesore janë Hagia Sophia, Eptapyrgio dhe muret bizantine, Kisha dhe burimi i Zoodochos Pigi, ndërtesa Patriarkana, Feneri dhe Topkapi Palace, Xhamia Sylejmani dhe Sultan Ahmet Mosque ("Xhamia Blu").

30 vjet ne tani ofrojnë udhëtime në destinacione të veçantë , festë , relaksimit dhe dasmës udhëtime ekzotike , individualisht dhe kolektivisht në normat e lirë!