Ljubljana

H Ljubljana është kryeqyteti i Sllovenisë dhe është i vendosur në pjesën qendrore të vendit, me koordinatat 46.03 ° N, 14.30E ° dhe lartësi 278 masat. Ajo ka një sipërfaqe 275 kilometra katrorë 352.070 banorët (vlerësim 2014).

Qyteti ishte i njohur më parë me emrin e saj gjerman Laibach (Laibach), që shkaktoi konflikte sidomos gjatë dytë’ luftë botërore, kur nazistët ishin duke u përpjekur për të ekgermanisoun forcë më disa zona nën posedimit Slloveni. Emri është përdorur ende kryesisht në Austri dhe Gjermani jugore, dhe nga Ambasada Gjermane në Lubjanë.

30 vjet ne tani ofrojnë udhëtime në destinacione të veçantë , festë , relaksimit dhe dasmës udhëtime ekzotike , individualisht dhe kolektivisht në normat e lirë!