kategori: Bulgari

Bulgari

Bullgaria është një vend në Ballkan në anën perëndimore të Detit të Zi. Ajo është e rrethuar nga Rumania në veri, Serbia në veriperëndim, Republika e Maqedonisë në jugperëndim, Greqia në jug, dhe Turqia në juglindje. Being located close to the Turkish Straits means the key land routes

Lexo më shumë

sofia

Sofja është kryeqyteti i Bullgarisë dhe qyteti më i madh i saj. Themeluar mijëra vjet më parë, sot qyteti vazhdon të zhvillohet si qendër kulturore dhe ekonomike të vendit. tani, Qyteti ka një popullsi prej 1,250,000. Sofia është e vendosur në pjesën perëndimore të vendit, on The Sofia Plain and on the lower slopes of

Lexo më shumë