kategori: Egje

Delos

Të Cyclades përmbushin emrin e tyre kolektive (kyklos) duke encircling ishullin e shenjtë të Delos, por Mykonos kthetrat ishullin xhelozi për zemrën e saj. Delos nuk ka popullsi të përhershme dhe është një kontrast qetësues për gjallërinë e vazhdueshme të Mykonos moderne, edhe pse në verë të lartë të ndajnë të gjitha me vizitorët tjerë. Ishulli është një

Lexo më shumë

çift (ishull)

çift (grek: burime) është vend i vogël grek ishull-palë në pjesën jugore të Gjirit Saronik, për 58 km (36 im) (31 milje detare) në jug nga Pire dhe të ndara nga të Peloponezit me një 200 m (656 ft) kanal të gjerë të detit, me qytetin e Galatas në kontinent përtej ngushticës. Its surface area

Lexo më shumë

Hidra (ishull)

Hydra është një nga ishujt Saronik të Greqisë, ndodhet në detin Egje në mes të Gjirit Saronik dhe Argolic Gjirit. Ajo është e ndarë nga Peloponezit me një rrip të ngushtë e ujit. Në kohët e lashta, ishulli ishte i njohur si Hydrea (Hydrea, rrjedh nga fjala greke për “ujë”), një referencë për

Lexo më shumë

Saronik Islands

Ishujt Saronik apo Argo-Saronik Islands është një arkipelag në Greqi, emrin e Gjirit Saronik në të cilën ato janë të vendosura, vetëm jashtë kontinent greke. Ishujt kryesore e banuara të këtij grupi janë Salamis (ku marina e lashtë greke mundi persët në betejën e Salaminës), Aegina, Agistri, dhe Poros. The islands of

Lexo më shumë

Dodecanese

I lidhur jashtë përgjatë bregdetit të Turqisë perëndimore, si stolira mbi një det të padurueshme akuamarin, Dodekanezë dy hyrje dhe për të tërhequr assers-nga - shumë prej të cilëve kthehen vit pas viti për shembull disa nga ishujt më të kulturore dhe gjeografikisht të ndryshme në Egje. këto 18 ishujt (duke përfshirë satelitët) janë një njësi për vetveten. Under

Lexo më shumë

Santorini – Thera ( Thira )

Santorini është një ishull në detin Egje në jug, për 200 km (120 im) në juglindje të kontinentit të Greqisë. Ai është ishulli më i madh e një të vogël, arkipelag rrethore e cila mban të njëjtin emër dhe është mbetje e një Caldera vullkanik. Ajo formon anëtarin më jugore të grupit Cyclades e ishujve, me një sipërfaqe

Lexo më shumë

Aegean Islands

The Aegean Sea (grek: Deti Egje) është një embayment zgjatur e Detit Mesdhe e vendosur në mes gadishuj Anadollit greke dhe, dmth, mes Mainlands të Greqisë dhe Turqisë. Në veri, ajo është e lidhur me detin e Detit të Zi dhe Marmara nga Dardaneleve dhe Bosforit. The Aegean Islands are within the sea and

Lexo më shumë

Cyclades

Cyclades ( grek: Cyclades) janë një grup ishull në detin Egje, në juglindje të Greqisë kontinentale dhe një ish-Prefektura administrative të Greqisë. Ata janë një nga grupet ishullit që përbëjnë arkipelag Egje. Emri i referohet në ishujt përreth (Cyclades) ishulli i shenjtë i Delos. Cyclades është ku amtare

Lexo më shumë