kategori: Attica

Cape Sounion

Temple e Poseidonit grekëve të lashtë e dinte se si për të zgjedhur një vend për një tempull. Askund tjetër nuk është kjo më e qartë se sa në Cape Sounion, 70km në jug të Athinës, ku Tempulli i Poseidonit qëndron në një nxitje të thepisur që zhytet 65 milion deri në det. ndërtuar në 444 BC në të njëjtën kohë si

Lexo më shumë

Piraeus

Piraeus është porti kryesor i Greqisë dhe një nga portet kryesore të Mesdheut. Qyteti është qendër e rrjetit të trageteve Egje, centre of Greece’s maritime export-import and transit trade, dhe bazë për flotën e saj të mëdha tregtare. Ndërsa Piraeus ishte një qytet i veçantë, nowadays it virtually melds imperceptibly into the expanded sprawl of

Lexo më shumë

Aegina (ishull)

Aegina is one of the Saronic Islands of Greece in the Saronic Gulf, 27 km (17 im) nga Athina. Tradita derivon emrin nga Aegina nënën e heroit Aeacus, i cili ka lindur në ishull dhe u bë mbret i saj. Në kohët e lashta Aegina ishte një rival të Athinës, the great sea power of

Lexo më shumë
Athens

Athinë

Athina është kryeqyteti dhe qyteti më i madh i Greqisë. Dominon rajonin e Atikës dhe është një nga qytetet më të vjetra të botës. Me historinë e saj të regjistruar që përfshin rreth 3,400 vjet. Classical Athens, si një vend pa dalje në det ishte një qytet-shtet i fuqishëm që u shfaq në lidhje me zhvillimin lundrues të portit të Pireut. Një qendër për

Lexo më shumë

Attica

Attica (grek: Attica) është një rajon historik që përfshin qytetin e Athinës, the capital of Greece. The historical region is centered on the Attic peninsula, which projects into the Aegean Sea. The modern administrative region of Attica is more extensive than the historical region and includes the Saronic Islands, Cythera, and the municipality of

Lexo më shumë