kategori: Greqia Qendrore

Cape Sounion

Temple e Poseidonit grekëve të lashtë e dinte se si për të zgjedhur një vend për një tempull. Askund tjetër nuk është kjo më e qartë se sa në Cape Sounion, 70km në jug të Athinës, ku Tempulli i Poseidonit qëndron në një nxitje të thepisur që zhytet 65 milion deri në det. ndërtuar në 444 BC në të njëjtën kohë si

Lexo më shumë

Greqia Qendrore

Nuk është rastësi se terreni i thyer i Greqisë qendrore ishte vendosur për betejat heroike midis perëndive dhe njerëzve. Udhëtimet në këtë rajon të sigurojë glimpses e karakterit thelbësor të popullit grek, së bashku me shumë aventura në natyrë dhe peizazheve të paharrueshme. Rrënojat në Delphi, where Alexander the Great sought the advice

Lexo më shumë

Attica

Attica (grek: Attica) është një rajon historik që përfshin qytetin e Athinës, the capital of Greece. The historical region is centered on the Attic peninsula, which projects into the Aegean Sea. The modern administrative region of Attica is more extensive than the historical region and includes the Saronic Islands, Cythera, and the municipality of

Lexo më shumë