kategori: Cyclades

Delos

Të Cyclades përmbushin emrin e tyre kolektive (kyklos) duke encircling ishullin e shenjtë të Delos, por Mykonos kthetrat ishullin xhelozi për zemrën e saj. Delos nuk ka popullsi të përhershme dhe është një kontrast qetësues për gjallërinë e vazhdueshme të Mykonos moderne, edhe pse në verë të lartë të ndajnë të gjitha me vizitorët tjerë. Ishulli është një

Lexo më shumë

Mykonos

Mykonos ndrit fat të mirë nën diell dhe mbart reputacionin e saj joshës dhe kampin me stil, por expensively kështu. Nën shkëlqim ky është një vend simpatik dhe jashtëzakonisht zbavitëse ku përzierje ndonjëherë furishëm e pushuesve të mirë në kohë, turmat anije dalje në det, rregulluese fashionistas dhe preening famshëm është nënshtruar magjike nga charms kubizëm të qytetit Mykonos, një tradicionale

Lexo më shumë

Santorini – Thera ( Thira )

Santorini është një ishull në detin Egje në jug, për 200 km (120 im) në juglindje të kontinentit të Greqisë. Ai është ishulli më i madh e një të vogël, arkipelag rrethore e cila mban të njëjtin emër dhe është mbetje e një Caldera vullkanik. Ajo formon anëtarin më jugore të grupit Cyclades e ishujve, me një sipërfaqe

Lexo më shumë

Cyclades

Cyclades ( grek: Cyclades) janë një grup ishull në detin Egje, në juglindje të Greqisë kontinentale dhe një ish-Prefektura administrative të Greqisë. Ata janë një nga grupet ishullit që përbëjnë arkipelag Egje. Emri i referohet në ishujt përreth (Cyclades) ishulli i shenjtë i Delos. Cyclades është ku amtare

Lexo më shumë