kategori: Maqedoni

Pella

Vendlindja e Aleksandrit të Madh, Pella përfshin rrugën Thessaloniki-Edesa, dhe përmban mozaik spektakolare. Pella u bë kryeqyteti i Maqedonisë nën Mbreti Archelaos (i cili sundoi nga 413 BC për 399 BC), pse kryeqytetin e vjetër të Aigai (Vergina) mbeti cemetery.Created mbretërore me ngjyrë natyrale, Subtly kundërta gurë, mozaikët përshkruajnë skena mitologjike. Ato u krijuan

Lexo më shumë

Vergina

Vergina (ver-yee-nah), 11km në juglindje të Veria, është vendi legjendar i varrimit të mbretërve të Maqedonisë, dhe kapitali i tyre i parë (lashtë Aigai). Në 336 BC, në dasmën e vajzës së tij Kleopatra, Filipi II u vra këtu. Të paktën të ftuarit ishin tashmë atje. Kjo faqe Trashëgimisë Botërore-listuara është quajtur edhe varret mbretërore. Një vendkalim

Lexo më shumë

Thessaloniki

Nëse ju jeni do të mburrem kudo në Greqinë Veriore, Thessaloniki (Thesalonikasve-ah-lo-nee-kih) është vendi për të bërë atë. qyteti i dytë i Greqisë, dhe kryeqytetin e saj kulturore, Thessaloniki (quajtur edhe Salonica) ju lejon të kënaq në ushqim gjobë, ëmbëlsirat mëkatare, shopping ultra-elegant, një natës energjik dhe shumë koncerte, partitë, tregon artit dhe ngjarje shumë se ju mund të mbani mend.

Lexo më shumë

Maqedoni

rajoni më i madh dhe më të ndryshme në Greqi, Maqedoni (mah-Keh-do-nee-ah) gjithashtu mburret me qytetin e dytë të vendit, elegant Thessaloniki. Është një vend me të dy bukuri natyrore dhe një histori të thellë, dhe të dy janë të ndërthurura shpesh. Mt Olympus, Maja më e lartë e Greqisë (2918m), is both the fabled refuge of the ancient Greek gods and an excellent hiking destination,

Lexo më shumë