kategori: Peloponnese

Tripoli

Historia e dhunshme të kohëve të fundit të kapitalit Arkadia-së, Tripoli (tree-po-lee), është në kontrast të plotë me rrethinat e saj të qetë rurale. Në 1821, gjatë Luftës së Pavarësisë, qyteti u pushtua nga Kolokotronis dhe e saj 10,000 banorë turq masakruan. The Turks retook the town three years later, dhe djegur atë në tokë para se të tërhequr në 1828.

Lexo më shumë

Nafplio

Sekreti është rreth Nafplio, një nga prettiest Greqisë dhe shumica e qyteteve romantike. Ajo zë një vend nokaut - në një port të vogël nën pjesën më të madhe tmerrshëm të kalasë Palamidi - dhe është graced me rrugë të ngushta tërheqëse, shtëpi elegante veneciane, pallate neoklasike me ballkone lule-bedecked, dhe muzetë interesante. Overseas visitors have caught

Lexo më shumë

Mycenae

Fshati modern i Mikenës (Mih-keenes), 12km në veri të Argos dhe vetëm në lindje të rrugës kryesore Argos-Corinth, është i drejtuar drejt një luzmë e turistëve që vizitojnë paketës Mikenës lashtë dhe ka pak për të rekomanduar se përveç afërsisë me vendin e lashtë, 2km në veri. Nuk ka strehim në rrugën e vet kryesore.

Lexo më shumë

Argos

Argos është më i vjetër qyteti i banuar vazhdimisht në Greqi (që shtrihen prapa një habitshme 6000 vjet). Sot gjurmët më të lavdisë gënjeshtër e saj të fundit varrosur nën qytetin modern ekzistues. Argos është lënë në hije nga fqinji i saj më i afërt, Nafplio, që e bën një bazë shumë më tërheqës për të eksploruar rajonin. Argos itself is mainly used by visitors

Lexo më shumë

Olympia

Me dyqane të panumërta mbiçmuara suveniresh dhe eateries, fshati modern i Olimpia (o-lim-bee-ah) kënaq unashamedly për qindra e mijëra turistë të cilët vazhdimisht përhap nëpër këtu në rrugën e tyre në Olimpian e vjetër. Pavaresisht kesaj, qyteti është larg nga kiç. Beyond rrugët me gjethe të mirë-mbajtur disa walks even leafier, duke përfshirë edhe atë përgjatë

Lexo më shumë

Korinthos

modern Corinth (I-mirë-thoss), gjendet 6km në perëndim të Kanalit të Korintit, është kryeqyteti administrativ i prefekturës Corinthia. Qyteti është ndërtuar këtu pasi qyteti i vjetër u shkatërrua nga një tërmet në 1858. Qyteti i ri u shkatërrua nga një tjetër, po aq i dhunshëm dhe i dëmshëm, tërmeti në 1928 dhe dëmtuar rëndë përsëri në 1981. The rather

Lexo më shumë
Peloponnese

Peloponnese

Peloponezit (nga-o-pon-ih-sos) është një temë që legjendat janë bërë të. mitet e shumta kanë lindur dhe lindur këtu - kjo është ajo ku shumë një zot grek apo hero strutted stuff e tyre (dhe transmetuar trupat e tyre). Sot ky rajon është larg nga një legjendë. Ai krenohet me vendet historike, me tempujt klasike, pallatet miken, qytetet bizantine,

Lexo më shumë

Epidaurus

Në një kanion, në 340 BC, një arkitekt Argos Polykleitos i Riu, i ndërtuar, sipas Pausanias, teatri i Epidaurus. Ndër të gjitha teatrot e lashtë, Epidaurus teatri është më e bukur dhe më të mirë të ruajtura. Destinuar për argëtim e pacientëve të Asklipieio, ajo kishte një kapacitet prej 13.000 spektatorë. Ajo ishte e ndarë në dy

Lexo më shumë