kategori: Thesalisë

Meteora – Kalambaka

Meteora (shakull-of-the-Rah) është një vend i jashtëzakonshëm, dhe një nga më të vizituar në të gjithë Greqinë. Të bedenat masive të shkëmbinjve të qetë janë të lashtë dhe ende mund të jetë vendosur për një futuristic science fiction përrallë. Manastiret në majë tyre të shtuar në këtë peizazh të çuditshme dhe të bukur. Çdo manastir është ndërtuar rreth një oborr qendror

Lexo më shumë

Thesalisë

Rajoni i Thesalisë zë më të madhe të Greqisë lindje-qendrore midis Malet Pindi dhe Detit Egje, kufizohet nga Sterea Ellada në jug dhe Maqedonisë në veri. Ai krenohet me dy prej fenomeneve më të mëdha natyrore të Greqisë: manastiri – Pyjet capped shkëmbore të Meteora, dhe Pelion Peninsula harlisur, home to restored pensions

Lexo më shumë