kategori: Rumani

Rumani

Rumania është e vendosur në veri të Gadishullit Ballkanik në brigjet perëndimore të Detit të Zi. Ajo gëzon bukuri të madhe natyrore dhe diversitetit dhe një trashëgimi të pasur kulturore. Rumania enchants vizitorët me peizazhet e saj piktoreske malore dhe zonat paprishur fshat, dhe edhe me qytetet e tij historike dhe kryeqytetin e saj zënë. Over the last

Lexo më shumë

Brasov

Brasov është një qytet në Rumani dhe qendra administrative e Qarkut Brasov. Sipas regjistrimit të fundit të Rumanisë, nga 2011, ka pasur 253,200 njerëzit që jetojnë në qytetin e Brasov, duke e bërë atë qytetin e 7 më i populluar në Rumani, dhe zona metropolitane është shtëpi për 369,896 banorët. Brasov is located in the central

Lexo më shumë

Bukuresht

I njohur për gjerë të saj, bulevardet pemë-rreshtuan, Ndërtesat e lavdishme Belle Epoque dhe një reputacion për jetën e lartë (e cila në 1900 fitoi nofkën e saj të “pak Paris”), Bukuresht, qyteti më i madh i Rumanisë dhe kapital, është sot një metropol aktiv. Romanian legend has it that the city of Bucharest was founded on the banks of the Dambovita

Lexo më shumë