kategori: Τουρκία

Istanbul

Stambolli është qyteti më i madh në Turqi, të kontabilitetit për financiare, qendra kulturore dhe historike të vendit. Stambolli është një qytet transkontinental në Euroazi, qendra historike dhe tregtare të vendosura në anën evropiane dhe rreth një e treta e popullsisë jeton në pjesën aziatike të Euroazisë. me një popullsi prej 14,38 milion njerëz, η

Lexo më shumë

Cappadocia

Cappadocia, fjala e lashtë greke rrjedh nga persishtja: mjetet Katpatouka “vendi i kuajve të bukur”, Kjo është një nga zonat më të mëdha të Azisë lindore Vogël. Sot territori i përket pesë provincat turke: Caesarea, Nigde, Kir-Eskisehir, Aksaray, Nevsehir. Banorët e Cappadocia quajtur Cappadocian. nga 1922 dhe Catastrophe Azinë e Vogël,

Lexo më shumë