kategori: Bulgari

Borovets

vendosur 1350 m mbi nivelin e detit në shpatet veriore të Rila në një pyll pishe madhështor. Borovets është i vendosur në këmbët e majën më të lartë në Moussala Ballkan (2925 m). Lehtësisht të arritshme nga të gjithë vendin dhe vetëm 73 km nga Sofja dhe 126 km nga Plovdiv. Το Μπόροβετς

Lexo më shumë

Bulgari

Republika e Bullgarisë është një vend në Evropën Juglindore. Ajo kufizohet në lindje me Detin e Zi, dhe kufizohet me Greqinë në jug, Turqia në lindje, ish-Republika Jugosllave e Maqedonisë (FYROM) në perëndim, Serbia dhe Rumania në veri. kufiri natyror midis Rumanisë dhe Bullgarisë është lumi Danub.

Lexo më shumë