kategori: grupi Europe

Istanbul

Stambolli është qyteti më i madh në Turqi, të kontabilitetit për financiare, qendra kulturore dhe historike të vendit. Stambolli është një qytet transkontinental në Euroazi, qendra historike dhe tregtare të vendosura në anën evropiane dhe rreth një e treta e popullsisë jeton në pjesën aziatike të Euroazisë. me një popullsi prej 14,38 milion njerëz, η

Lexo më shumë

Cappadocia

Cappadocia, fjala e lashtë greke rrjedh nga persishtja: mjetet Katpatouka “vendi i kuajve të bukur”, Kjo është një nga zonat më të mëdha të Azisë lindore Vogël. Sot territori i përket pesë provincat turke: Caesarea, Nigde, Kir-Eskisehir, Aksaray, Nevsehir. Banorët e Cappadocia quajtur Cappadocian. nga 1922 dhe Catastrophe Azinë e Vogël,

Lexo më shumë

Budapest

Budapesti është kryeqyteti i Hungarisë dhe selia qarkun e Pest. ka rreth 1,7 milion njerëz. Budapest u bë një qytet i vetëm duke zënë dy brigjet e lumit Danub, me bashkimin e 17 nëntor 1873 nga Buda (Buda), Buda (Óbuda, vjetër Buddha) dhe Pest (e keqe). Ai është qyteti i shtatë më i madh

Lexo më shumë

Borovets

vendosur 1350 m mbi nivelin e detit në shpatet veriore të Rila në një pyll pishe madhështor. Borovets është i vendosur në këmbët e majën më të lartë në Moussala Ballkan (2925 m). Lehtësisht të arritshme nga të gjithë vendin dhe vetëm 73 km nga Sofja dhe 126 km nga Plovdiv. Το Μπόροβετς

Lexo më shumë

Ljubljana

H Ljubljana është kryeqyteti i Sllovenisë dhe është i vendosur në pjesën qendrore të vendit, me koordinatat 46.03 ° N, 14.30E ° dhe lartësi 278 masat. Ajo ka një sipërfaqe 275 kilometra katrorë 352.070 banorët (vlerësim 2014). Qyteti ishte i njohur më parë me emrin e saj gjerman Laibach (Laibach), që shkaktoi konflikte sidomos gjatë dytë’ luftë botërore, όταν οι

Lexo më shumë

Dubrovnik

Dubrovnikut është një qytet 43.770 Banorët në Dalmacisë Kroaci. Për shekuj me radhë ka qenë pas Venecias porti kryesor i venedikasve në Adriatik sot një qendër popullor turistik. Qyteti ka aeroportin e vet. Qyteti i vjetër i Dubrovnikut është deklaruar një Site Trashëgimisë Botërore nga UNESCO në 1979.

Lexo më shumë

Beogradi

Beogradi (serb: Beogradi, që do të thotë White City), Ajo është kryeqyteti dhe qyteti më i madh i Serbisë. E vendosur në bashkimin e lumenjve Sava dhe Danub, ku Pannoniane Plain plotëson Ballkanin. Qyteti kryesor ka një popullsi 1,23 miliona, ndërsa mbi 1,65 milion njerëz jetojnë brenda kufijve të diokitika. Ενας από τους

Lexo më shumë

Serbia

Serbia is a country in the southeastern Europe, located in the heart of the Balkan Peninsula, ku një shumicë e madhe e saj 7 milion qytetarë janë serbë, dhe pjesa tjetër i përkasin ndonjë nga 40 Komunitetet e ndryshme kombëtare. Being a country of hospitable, emotional and joyful people, who possess a sense for sportsmanship, extraordinary

Lexo më shumë

Slovenia

Slovenia, zyrtarisht Republika e Sllovenisë është një vend në Ballkan në një udhëkryq rrugët kryesore kulturore dhe tregtare të Evropës. Ajo kufizohet me Austrinë në veri, Italy west, Hungaria në verilindje, dhe Kroacia në jug dhe juglindje. West ka një vijë bregdetare të shkurtër në detin Adriatik. Ajo ka një sipërfaqe totale 20.273 sq.km..

Lexo më shumë

Κύπρος

Qiproja, zyrtarisht Republika e Qipros është një komb i pavarur ishull në Mesdheun lindor. deti bordura, në zonën ekonomike ekskluzive, në Greqi, Turqi, Siria, Liban, Izraeli dhe Egjipti. side Veriu është pushtuar nga Turqia që nga viti 1974. ajo 1983, κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη των

Lexo më shumë

Bulgari

Republika e Bullgarisë është një vend në Evropën Juglindore. Ajo kufizohet në lindje me Detin e Zi, dhe kufizohet me Greqinë në jug, Turqia në lindje, ish-Republika Jugosllave e Maqedonisë (FYROM) në perëndim, Serbia dhe Rumania në veri. kufiri natyror midis Rumanisë dhe Bullgarisë është lumi Danub.

Lexo më shumë

Estoni

Republika e Estonisë është një vend në Evropën Verilindore dhe një nga tre vendet baltike. Ajo kufizohet me Letoninë dhe Rusinë. Ajo ka një sipërfaqe 45.226 sq.km.. dhe popullsia 1.315.944 banorët, sipas vlerësimeve zyrtare 2016. Kryeqyteti i Estonisë është Tallinn (401.821 banorët). Estonia ka më shumë se 1400 liqenet (οι περισσότερες πολύ

Lexo më shumë

Letoni

Republika e Letonisë është një vend në rajonin e Balltikut në Evropën Veriore. Ajo kufizohet me Estoninë, Rusi, Bjellorusia dhe Lituania. Letonia ka tokë 64.589 sq.km.. dhe popullsia 1.971.500 banorët, sipas vlerësimeve zyrtare 2016. Kryeqyteti i Letonisë Riga është (826.500 banorët). ajo 60% Popullsia është Latvians, ndërsa

Lexo më shumë

Hungari

Hungaria është një republikë kushtetuese unitar vendosur në Evropën Qendrore. Ka për kapital Budapest, gjuhë zyrtare dhe monedha hungareze është forintë. Flamuri përbëhet nga tre vija horizontale, i kuq, bardhë dhe të gjelbër, dhe himni kombëtar është Himnusz. sipërfaqe 93.030 sq., shtrihet 250 km. nga veriu

Lexo më shumë