kategori: Estoni

Estoni

Republika e Estonisë është një vend në Evropën Verilindore dhe një nga tre vendet baltike. Ajo kufizohet me Letoninë dhe Rusinë. Ajo ka një sipërfaqe 45.226 sq.km.. dhe popullsia 1.315.944 banorët, sipas vlerësimeve zyrtare 2016. Kryeqyteti i Estonisë është Tallinn (401.821 banorët). Estonia ka më shumë se 1400 liqenet (οι περισσότερες πολύ

Lexo më shumë