kategori: Hungari

Budapest

Budapesti është kryeqyteti i Hungarisë dhe selia qarkun e Pest. ka rreth 1,7 milion njerëz. Budapest u bë një qytet i vetëm duke zënë dy brigjet e lumit Danub, me bashkimin e 17 nëntor 1873 nga Buda (Buda), Buda (Óbuda, vjetër Buddha) dhe Pest (e keqe). Ai është qyteti i shtatë më i madh

Lexo më shumë

Hungari

Hungaria është një republikë kushtetuese unitar vendosur në Evropën Qendrore. Ka për kapital Budapest, gjuhë zyrtare dhe monedha hungareze është forintë. Flamuri përbëhet nga tre vija horizontale, i kuq, bardhë dhe të gjelbër, dhe himni kombëtar është Himnusz. sipërfaqe 93.030 sq., shtrihet 250 km. nga veriu

Lexo më shumë