kategori: Slovenia

Ljubljana

H Ljubljana është kryeqyteti i Sllovenisë dhe është i vendosur në pjesën qendrore të vendit, me koordinatat 46.03 ° N, 14.30E ° dhe lartësi 278 masat. Ajo ka një sipërfaqe 275 kilometra katrorë 352.070 banorët (vlerësim 2014). Qyteti ishte i njohur më parë me emrin e saj gjerman Laibach (Laibach), që shkaktoi konflikte sidomos gjatë dytë’ luftë botërore, όταν οι

Lexo më shumë

Slovenia

Slovenia, zyrtarisht Republika e Sllovenisë është një vend në Ballkan në një udhëkryq rrugët kryesore kulturore dhe tregtare të Evropës. Ajo kufizohet me Austrinë në veri, Italy west, Hungaria në verilindje, dhe Kroacia në jug dhe juglindje. West ka një vijë bregdetare të shkurtër në detin Adriatik. Ajo ka një sipërfaqe totale 20.273 sq.km..

Lexo më shumë