Itali

Itali (italian: Itali) është një vend në Evropën Jugore. Së bashku me Greqinë, ajo është e njohur si vendlindja e kulturës perëndimore. nuk është e habitshme, ajo është gjithashtu në shtëpi për numrin më të madh e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s në botë. art lartë dhe monumente janë të gjendet kudo në të gjithë vendin.

Ajo është gjithashtu i njohur në mbarë botën për kuzhinën e tij të shijshme, industria e saj e modës modës, makina sportive luksoze dhe motoçikleta, kultura të ndryshme rajonale dhe dialektet, si dhe për bregdetin e saj të bukur, liqenet alpine dhe vargjet malore (Alpet dhe Apeninët). Nuk është çudi që ajo është shpesh nofkën Bel Paese (Beautiful Country).

Dy mini-shtete të pavarura janë të rrethuar tërësisht nga Italia: San Marino dhe Vatikani. Ndërsa teknikisht nuk janë pjesë e Bashkimit Evropian, të dyja këto shtete janë gjithashtu pjesë e zonës Shengen dhe Bashkimi Monetar Evropian (EMU). Përveç uniforma të ndryshme të policisë, nuk ka kalimi qartë nga këto shtete dhe territori Italisë, dhe monedha është e njëjtë. Italiane është gjithashtu gjuhë zyrtare në të dy vendet.

30 vjet ne tani ofrojnë udhëtime në destinacione të veçantë , festë , relaksimit dhe dasmës udhëtime ekzotike , individualisht dhe kolektivisht në normat e lirë!