Legjenda e Mbretit Aegeus Si e detit Egje mori emrin e tij….


deti Egje është konsideruar si një nga vendet më piktoreske dhe romantike botë me milionë turistë vizitojnë ishujt e saj çdo vit. megjithatë, shumë njerëz nuk e dinë historinë e trishtueshme pas saj dhe se emri i tij ishte dhënë.Theseus-dhe-Minotaur
Historia e ka origjinën që nga mosha mitike Athinës kur mbretin e tij, Aegeus ishin mundur poshtër në një luftë me mbretërinë rivale të Kretës. Si një haraç ,çdo nëntë vjet Athens kishte për të dërguar shtatë mashkull dhe
shtatë të rinjtë femra të Kretës për t'u bërë pre e Minotaur legjendar(një kafshë me kokën demit dhe trupin e njeriut) .
Vitet kaluan dhe zemërim publik u bërë thirrje mbretit të vjetër për të gjetur një zgjidhje. Në fund, Princi Theseus vullnetarë për të shkuar në Kretë së bashku me të rinjtë për të vrarë bishën dhe në fund të këtij dënimi brutal.
Pas largimit të tij, Aegeus i tha atij për të vënë sails bardhë, kur kthehen në qoftë se ai arriti të vrarë Minotaurin. përfundimisht,Theseus sukses në pushtimin e tij.

Por gëzim dhe eksitim e tij e vuri në harresë udhëzimet e babait të tij dhe ai u kthye në Athinë me sails zi. Aegeus ishte duke pritur padurim në Cape Sounio për anije për të arritur.

01-tempulli-i-poseidon_cape_sounion_attica_celtoursKur e pa sails zi, ai u shkatërrua. Ai e hodhi veten jashtë shkëmb dhe në det, ku ai u vra, gabuar në besimin e tij se djali i tij ishte vrarë. tani e tutje, kjo deti ishte i njohur si deti Egje.

 

Planifikoni një udhëtim në Detin Egje sot!

Kontrolloni itineraret tona të rekomanduara

 

santorini_thira-FIRA-Oia-Caldera-vullkan-port-bardhë-shtëpi-ishull-Aegean-Greqi-europe-Cel-tours

& Ldquo; Volcano” >Athinë – Santorini – Athinë

Athinë – Santorini – Athinë

kohëzgjatje : 8 ditë

Mykonos-ishull-era-mill-white-shtëpi-Egje-det-Greqi-europe-Cel-tours

Mykonos – Santorini – Athinë

Athinë – Mykonos – Santorini

kohëzgjatje : 7 ditë

Mykonos-qytet-ishull-turistike-era-fabrika-bardhë-shtëpi-port-Egje-det-Greqi-europe-Cel-tours

& Ldquo; Manto” >Athinë – Mykonos – Athinë

Athinë – Mykonos

kohëzgjatje : 6 ditë

10_hydra_saronic_island_aegean_sea_celtours

& Ldquo; Kalypso” >Athinë – One Day Cruise – Hidra – Santrorini

Athinë – One Day Cruise – Hidra – Santrorini

kohëzgjatje : 8 ditë

Meteora-kalabaka-manastire-malore-Thessaly-shkëmbinj-Greqi-europe-Cel-tours

& Ldquo; Dionysos” >Athinë – Delphi – Meteora – Athinë – Santorini – Athinë

Athinë – Delphi – Meteora – Santorini

kohëzgjatje : 8 ditë

 

Herakleion-arkeologjike-site-Knossos-pallati-Kretë-ishull-Aegean-Greqi-europe-Cel-tours

Athinë – Santorini – Kretë

Athinë – Santorini – Kretë

kohëzgjatje : 7 ditë

 

 

e lashtë-tempull-olimpiada-zeus-2-Athinë-Greqi-europe-Cel-tours

& Ldquo; ZEUS” >Athinë – Peloponnese – Delphi – Meteora – Santorini

Athinë – Peloponnese – Delphi – Meteora – Santorini

kohëzgjatje : 8 ditë

 

anije-Hydra-Poros-Aegina-Saronik-gji-një-ditë-Cruize-Greqi-europe-Cel-tours-001

Cruise në Ishujt Saronik gji

Hidra – çift – Aegina

kohëzgjatje : 1 ditë

 

Mykonos-mullinjtë e erës-Egje-detit-greece-europe-celtours

Egje Glory >Athinë – Santorini – Mykonos – Athens Tour

Athinë – Santorini – Mykonos – Greqi

kohëzgjatje : 8 ditë

30 vjet ne tani ofrojnë udhëtime në destinacione të veçantë , festë , relaksimit dhe dasmës udhëtime ekzotike , individualisht dhe kolektivisht në normat e lirë!