E di veten tënde dhe ju do të dini perënditë

Delphi-banner-nsltr Parim Delfit që u bë Sokrati motoja….”Delphi” kërthizë e botës së lashtë ku sundimtarët, gjeneralë dhe filozofët seeked konsultim për vendimet e tyre në të ardhmen…   Delphi është një fenomen fetar dhe e lidhur ngushtë me historinë e lashtë greke. Ajo ishte perceptuar si “shtylla shpirtërore” e grekëve të lashtë dhe madje edhe një perandorëve romakë disa. Shumë njerëz të famshëm, mbretër, gjeneralët, filozofët erdhi në Delphi për të pyetur në lidhje me të ardhmen e tyre dhe & ldquo; Pythia” murgesha ishte i njohur në lidhje me duke u dhënë atyre përgjigje të paqarta. Më poshtë janë disa nga shembujt më të njohur:

1)Pasanik
Croesus-mbret-s

Croesus ishte mbreti i Lidisë gjatë shekullit të gjashtë pes. Ai ishte i njohur për pasurinë e tij dhe pasuri. Ambicia e tij e çuan atë për të sulmuar fqinjët gjithnjë e më të fuqishme persiane. Para luftës, ai shkoi në tempullin e Delfit për të kërkuar murgesha se çfarë do të jetë rezultati i fushatës së tij. & Ldquo; Pythia” murgesha u përgjigj: “Nëse ju sulmojnë persët, ju do të shkatërrojë një perandori të fortë.” Croesus konsiderohet se si afirmimin e suksesit të tij dhe dërgoi trupa për të sulmuar Persinë. Megjithatë rezultati ishte shkatërruese. Ludit u mundën dhe u kap Croesus. Duket pasi të gjithë “perandori të fortë” Pythia i referohej ishte një nga Pasanik!

 

 

 

 

2)Spartans 300-Spartans

Beteja e famshme Termopileve ka një lidhje të ngushtë në shenjtëroren Delphi. Pasi ai mori lajmin persët po vijnë, Spartan Mbreti Leonidas shkoi në Delfi për t'u konsultuar orakullin: ” Ose lavdishme qytet-shtet juaj duhet të jetë i tretur nga Persianëve, ose Spartans duhet të mbajë zi një mbret të vdekur ” ishte përgjigja Pythia-së. dëgjimi se, Leonidas dhe tij 300 marshuan pa hezitim për të përballuar ushtrinë persiane.

 

 

3)Socrates Vdekja-e-Sokratit

Babai i filozofisë perëndimore ka marrë shumë nga e tij & ldquo; sqarim” në Delphi, ku udhëtimi i tij i përjetshëm i & ldquo; Në vazhdim të vërteta” filluar. Kjo është ku ai u shpall i urti i grekëve. Sokrati vetë u përpoq për të dyshuar në këtë vërejtje dhe të dalë me kuotë famshme: “Unë vetëm e di se unë e di asgjë”

 

 

 

4)Aleksandri i Madh alexander-the-madhe

Aleksandri i Madh, para fillimit të tij 11 vit gjatë ekspeditë në Azi, vizitoi orakullin për të pyetur për rezultatin. “Ju jeni pamposhtur, djali im!” murgesha bërtiti.    

 

 

Gjej më shumë rreth udhëtimeve në Delphi…

Kontrolloni itineraret tona të rekomanduara  

alexander-the-madh-macedonia-statuja-mbret-Pella-veri-Greqi-europe-Cel-tours

& Ldquo; Aleksandri i madh” >North Greqia Qendrore dhe thesaret e kulturës

ATHINË – CAPE Sounion – DELPHI – Kalambaka – Meteora – Platamonas CASTLE – OLYMPUS COAST-Vergina – Edesa – SELANIK- – Pella-ATHOS CRUISE – Vourvourou BEACH-

kohëzgjatje : 8 ditë

charioteer-Delphi-bronz-greek-kampion-greece-klasike-trofe-qerrja-arthistory-ancientgreece-severestyle-earlyclassical-europe-Cel-tours

& Ldquo; karrocierit” >Mykonos – Santorini – Athinë

Athinë – Myconos – Santorini – Delphi – Olympia

kohëzgjatje : 9 ditë

e lashtë-tempull-olimpiada-Zeus-Athinë-Greqi-europe-Cel-tours

& Ldquo; Philippos“ >Athinë – Peloponnese – Delphi – Meteora – Vergina – Thessaloniki – Pella

Athinë – Peloponnese – Delphi – Meteora – Vergina – Thessaloniki – Pella

kohëzgjatje : 8 ditë

e lashtë-tempull-olimpiada-zeus-2-Athinë-Greqi-europe-Cel-tours

& Ldquo; ZEUS” >Athinë – Peloponnese – Delphi – Meteora – Santorini

Athinë – Peloponnese – Delphi – Meteora – Santorini

kohëzgjatje : 8 ditë

athens-Akropoli-Parthenon-rock-Athena-zot-Attica-Greqi-europe-Cel-tours

& Ldquo; Agamemnon” >Athinë – Epidaurus – Mycenae – Olympia – Delphi – Meteora – Athinë – Santorini – Athinë

Athinë – Epidaurus – Mycenae – Olympia – Delphi – Meteora – Santorini

kohëzgjatje : 11 ditë


Delphi-tour-nga-Athinë-python-apollo-temple-bluesky-Cente-Greqi-europe-Cel-tours


"Poseidon" >Athinë - Cape Sounion - Delphi - One Day Cruise Athinë – kep
Sounion – Delphi – One Day Cruise kohëzgjatje
: 
6 ditë

Meteora-kalabaka-manastire-malore-Thessaly-shkëmbinj-Greqi-europe-Cel-tours

& Ldquo; Dionysos” >Athinë – Delphi – Meteora – Athinë – Santorini – Athinë

Athinë – Delphi – Meteora – Santorini

kohëzgjatje : 8 ditë

Meteora-kalabaka-manastire-malore-Thessaly-shkëmbinj-Greqi-europe-Cel-tours-02

& Ldquo; Hercules” >Athinë – Epidaurus – Mycenae – Olympia – Delphi – Meteora

Athinë – Epidaurus – Mycenae – Olympia – Delphi – Meteora

kohëzgjatje : 7 ditë

Santorini-Fira-volacano-Caldera-kishtare-Aegean-detit-Greqi-europe-Cel-tours

& Ldquo; Apollon” >Athinë – Delphi – Santorini

Athinë – Delphi – Santorini

kohëzgjatje : 7 ditë

30 vjet ne tani ofrojnë udhëtime në destinacione të veçantë , festë , relaksimit dhe dasmës udhëtime ekzotike , individualisht dhe kolektivisht në normat e lirë!